KELSO PLACE

London W8

Project Size: 5500 sq ft

Construction Period: 46 weeks

Completed: August 2009

This end of mews property with its internal courtyard secluded behind a large sliding oak gate hides a former dairy. This property has been transformed into a contemporary five bedroom house. New fully glazed façades to the central courtyard have opened up the building to the courtyard and looking across and into the property. The ghost of its former use remains in the double height gallery with its large skylight illuminating the open plan dining area. 

The cantilevered staircase linking the three floors, bespoke joinery, frameless glass balustrade and architectural lighting help to enhance the simplicity of the space. A new basement excavation under the whole house created additional bedrooms (with large lightwells), a cinema room and gym. Careful selection of the furniture to add to the contemporary space ensured a sense of warmth and homeliness was added.