CARGO WORKS

London SE1

Project Size: 18,500 sq ft

Construction Period: 30 weeks

Completed: April 2015

The transformation and renovation of an old bonded warehouse near the Oxo Tower, for one of our key commercial clients. The scope of works includes a new entrance facade leading to the main reception, restaurant and through to the meeting room suites. To create the desired open plan environment and maximise on space, internal structural alterations to thick masonry walls were undertaken, and an extension was designed to expand into the existing car park. A new commercial kitchen was installed for the restaurant, with fully coordinated mechanical and electrical services.

The materials palette includes a striking combination of a power-floated concrete, rough cut sawn timber floor and Carrara marble used to form a twelve metre long multifunctional reception and bar feature counter. At the entrance, a full height feature wall formed of vertical slices of solid oak and mirror create the illusion of depth, with the adjacent wall finished in a colourful mixture of glazed lava tiles. The glazed tiles re-appear within the meeting room suites, providing a clear link between areas across the design. As well as the ground floor scope a full renovation to all common parts, including WC’s and showers, was completed throughout the complex.