CANFIELD GARDENS

London NW6

Project Size: 7500 sq ft

Construction Period: 56 weeks

Completed: January 2011

A refurbishment of a five-storey Victorian property, including a loft conversion, ground-floor rear extension and extensive basement enlargement to incorporate a cinema, pool and spa area. Every room is linked to the cubist gallery lightwell, using colour on the rear walls – from within translucent glass-walled rooms, colour, is allowed to bleed into the atrium space. Originally a tired, run-down 4,500 sq ft detached house, the space was converted into a very generous 7,000 sq ft single family dwelling.

The brief was to create a simple, light, open house that generated a sense of space – each room with its own feature to highlight that space. A pallet of natural, rich, deep-coloured fabrics helped anchor the light, airy space. The latest modern technology is employed to make this house a carbon neutral property, including the use of a heat recovery system.