ARTEMIS LONDON

London SW1

Project Size: 30,000 sq ft

Construction Period: 12 weeks

Completion: May 2018

OTHER ARTEMIS PROJECTS:

Artemis Edinburgh

(In Progress)

Our long-term client Artemis asked us to update and reorganise their office space, which we first designed more than 10 years ago. Over time, the client outgrew their existing space and took on additional floors within the same building. Our brief was to give them a modern office with a club-like feel and a better flow between the floors. We opened up the structural slabs and inserted two staircases. The first connects the ground and first floor meeting suites with a metal and fused glass feature screen. The second connects the offices from the first to the third floor. In addition, we also designed a generous kitchen and agile working lounge on the second floor, along with traditional, fully panelled library and media rooms.

The project is highly detailed, with bespoke joinery, high-level finishes and carefully selected furniture throughout. By using different lighting solutions, we achieved a further sense of depth and space. The curation of the client’s growing art collection became the main feature in the space. The use of materials, such as wide oak planks, coloured glass and rich timbers, along with carefully considered furniture, is what made this a timeless design solution.